Ik heb een vraag voor je:

Wat hebben deze vier vrouwen met elkaar gemeen? 
Zo op het eerste gezicht misschien niet zo veel. In deze blogpost lees je het antwoord op deze vraag. 

Ik neem je mee op een reis door de betoverende wereld van kleuranalyse methodes en kleurenpaletten. Laat je inspireren en ontdek hoe je anderen kunt laten stralen in de perfecte kleuren voor hun persoonlijkheid en uitstraling!

Wanneer klanten bij jou aankloppen met de vraag “Welke kleuren passen bij mij?”, begint jouw avontuur als kleuradviseur. Je helpt hen niet alleen één perfecte kleur te vinden, maar een heel palet aan kleuren dat hun natuurlijke schoonheid naar voren brengt. Met behulp van kleurrijke doeken, kleurkragen en kleurstroken bepaal je het unieke kleurtype van elke klant. Dit kleurtype vormt de basis voor het samenstellen van hun persoonlijke kleurenpalet of -kaart.

Diverse methodes: Een wereld vol mogelijkheden!

In de kleuradvieswereld zijn er verschillende methodes om kleuranalyses te doen. Laten we enkele van deze inspirerende methodes verkennen en ontdekken welke bijzondere resultaten ze bieden!

De 4 Seizoenen methode:
Laat de kleuren van de natuur je inspireren!

Welke kleuren passen bij mij? 4 seizoenen

Met deze methode worden klanten ingedeeld in vier seizoenstypes: Lente, Zomer, Herfst of Wintertype.

Als je maar 4 seizoenen tot je beschikking hebt als kleuradviseur, worden deze vrouwen alle vier ingedeeld in het wintertype. Ze zullen dan ook alle vier dezelfde kleuren krijgen. De andere types (lentetype, zomertype, herfsttype) zijn niet geschikt omdat de kleuren daarvan te warm en/of te zacht zouden zijn bij hen. Maar je snapt wel, dat niet alle kleuren van het wintertype even geschikt zijn voor elk van hen. Ze zijn heel verschillend van kleuring; hoe kunnen ze dan ooit stralen in dezelfde kledingkleuren?

Adviseer je op basis van de 4 seizoenen, dan is het raadzaam om je klant te vertellen welke kleuren haar optimaal laten stralen, en te adviseren hoe ze de andere kleurnuances kan inzetten in haar outfits en garderobe.

Methode met 10 kleurgroepen:
Ontdek het spectrum van mogelijkheden!

Naast de 4 seizoenen zijn er 6 tussentypes beschikbaar.

Welke kleuren passen bij mij? 10 kleurtypes

Met maar liefst 10 kleurtypes tot je beschikking, kun je als adviseur een breed scala aan kleurenpaletten aanbieden. Deze methode biedt variatie die tegemoetkomt aan de unieke kleuring van elke klant. Het kleurenpalet is zorgvuldig samengesteld en afgestemd op hun warmte, contrast en persoonlijkheid. Laat de kleuren harmoniëren met de individuele schoonheid van je klanten!

Kleuradvies met methode in 16 kleurgroepen:
Een symfonie van kleuren!

Welke kleuren passen bij mij? 16 kleurtypes

In deze indeling zijn er van elk seizoen maar liefst 4 varianten beschikbaar: een lichte, een medium, een donkere en een contrastrijke variant. Als kleuradviseur heb je de vrijheid om uit 16 kleurtypes te kiezen en daarmee 4 unieke kleurenpaletten per seizoen. Hierdoor kun je rekening houden met de specifieke aspecten van de kleuring van elke klant.

Voor de lichte types is er een palet met prachtige lichte kleuren, terwijl het donkere type kan stralen in een palet met diepere, donkerdere kleuren. Deze kleuren sluiten naadloos aan bij de natuurlijke kleuring van de cliënt, waardoor er een sterke relatie ontstaat tussen de persoon en de kleuren in het palet. Voor veel kleurconsultants biedt deze indeling voldoende nauwkeurigheid en tevredenheid.

Hoewel deze methode veel mogelijkheden biedt, is het belangrijk op te merken dat er weinig ruimte is voor combinatietypes. Sommige wintertypes hebben bijvoorbeeld meer warmte in hun kleuring door hun huid- of haarkleur, maar daarvoor biedt deze indeling beperkt ruimte.

Kleuradvies op maat:
Een persoonlijke benadering!

Het beste antwoord op de vraag: Welke kleuren passen bij mij?

Voor een meer gepersonaliseerd kleuradvies zijn er methodes die kleurenpaletten op maat aanbieden. Deze systemen kunnen worden onderverdeeld in twee soorten: