Riet de Vlieger, aangenaam… 2017-11-13T10:30:47+00:00
Interview in Kleur en Stijl

Riet de Vlieger, aangenaam…

Riet de Vlieger, certified image professional

Mijn naam is Riet de Vlieger. Ik werk met ambitieuze introverte vrouwen die supergoed zijn in hun vak, maar terughoudend in netwerken en zichzelf profileren. Deze vrouwen missen daardoor kansen, gewoonweg omdat niemand aan hen denkt voor bepaalde projecten of functies.

Zichtbaarheid kun je leren, ook als introverte vrouw

Ik doe programma’s en trajecten met deze vrouwen om hen te helpen met hun profilering en hun zichtbaarheid te vergroten. Ik help ze zichzelf krachtig neer te zetten op een manier die bij ze past, waarbij ze zichzelf kunnen blijven, en zich op hun gemak kunnen voelen.

Het gaat er niet om “anders” te worden, maar eerder “optimaal jou”.

Proces versnellen met een expert aan je zij

Mijn klanten zijn veelal vrouwen uit de industrie, de overheid, en de technische, medische en financiële wereld. Ze hebben alles in huis om grote stappen te zetten, maar die stappen komen niet, of niet snel genoeg. Door met mij te werken kregen ze in korte tijd een baan, maakten ze promotie, of krijgen ze simpelweg meer gedaan.

Sinds 1999 heb ik met ruim 1.500 vrouwen gewerkt, persoonlijk en in groepsverband.

Mijn achtergrond

Beter communiceren

Werk aan spreken en presentatie

De inhoud van je presentatie is belangrijk, maar als je niet duidelijk, monotoon of te zacht spreekt kom je niet over.

In het eerste deel van mijn carrière was ik logopedist. Ik werkte met kinderen, maar ook met volwassenen. Het gebruik van de stem heeft altijd mijn speciale interesse gehad. Die stem heeft heel veel mogelijkheden in zich; bijvoorbeeld om je enthousiasme uit te drukken.

Ook non-verbaal

Ben je congruent, dan schatten mensen je hoger in

Is het niet interessant, dat je door kleine aanpassingen in je uitstraling grote effecten tot stand kunt brengen? En resultaten behalen, die je met hard werken alleen niet voor elkaar krijgt?

Denk bijvoorbeeld aan houding, oogcontact, hoe je gekleed gaat, hoe je contact maakt. Hiermee help je de ander om jou op de juiste wijze op waarde te schatten.

Laat jezelf zien!

Een kanjer ben je al…

Met alleen hard werken kom je niet volledig tot bloei. Je moet ook zorgen dat je bekend staat als iemand die veel in haar mars heeft. Dan gaan mensen vanzelf aan jou denken, als er iets voorbij komt, dat geschikt is voor jou.

Door je op een nieuwe manier te profileren en je zichtbaarheid te vergroten, zet je stappen in de juiste richting. Daar kan ik je heel goed bij helpen.

Zichtbaarheidsontwikkeling

Ook ik ben een introverte vrouw, met een gezonde ambitie. Ik werk de laatste paar jaar aan mijn eigen profilering en zichtbaarheid. Hier een impressie van de effecten daarvan:

  • Sinds 2007 ben ik AICI Certified Image Professional, als enige in Nederland. Wereldwijd zijn er ca 100 Image consultants met deze certificering.
  • In 2011 werd ik gevraagd als Vice President in het Internationale hoofdbestuur van AICI. Gedurende 4 jaar behartigde ik de belangen van de ruim 1.000 leden over de hele wereld. Ik was verantwoordelijk voor het functioneren van de 26 Chapters. Als bestuurslid heb ik een aantal belangrijke initiatieven ontplooid, die nieuwe resultaten tot stand hebben gebracht.
  • In 2012 werd ik gevraagd om als een van de founding members van IITTI mee te helpen een internationale standaard voor “soft skills”: image en etiquette te ontwikkelen. De eerste fase van deze standaard wordt nu wereldwijd uitgerold.
  • In 2014 was ik initiatiefnemer van GewoonIK, een project om het zelfvertrouwen van meisjes (11-15 jaar) te bevorderen. Het project is in een aantal plaatsen in Nederland beschikbaar, uitgevoerd door collega’s.
  • In augustus 2015 ontving ik de AICI President’s Award 2015 vanwege mijn bijdrage aan de Internationale Organisatie gedurende mijn bestuursperiode.
  • In januari 2016 ontving ik uit handen van de Vereniging Image Professionals in Nederland de Karin van Paassen VIP Award 2016 voor mijn bijdrage aan het vak over een langere tijd.
  • In 2016 werd ik gevraagd als de volgende AICI International President (2017-2019)

Interessant?

Laten we kijken hoe ik jou kan helpen om zichtbaarder te worden in je rol…

Ja dat wil ik wel