Riet de Vlieger, aangenaam…

AICI Logo en CIP graphic
Image Companion licenced trainer

Mijn naam is Riet de Vlieger. Ik verzorg al ruim 20 jaar opleidingen voor Image Consultants. Het vak van de Image Consultant is veel rijker dan ik in taal kan vatten. In de opleidingen leer je de mooiste technieken binnen de image consulting, die ik heb weten te vinden. Hoe jij die vaardigheden vervolgens gaat inzetten, en voor wie, is aan jou. Je kunt daar je volledige creativiteit in kwijt.

Liefde voor opleiden…

Ik hou van mijn werk. Het grootste deel van mijn eigen scholing deed ik bij Carla Mathis, een goeroe in het vakgebied. Zij laat haar studenten ervaren dat het vak meer is, dan een leuk kleur en stijladvies.

Hoe je gekleed gaat, heeft impact op anderen, maar ook op jezelf. Daarom is het belangrijk dat je kleding voelt als een tweede huid, die precies bij je past, en bijdraagt om jouw doelen te bereiken. Carla’s boek “The Triumph of Individual Style” wordt in Amerika gebruikt op Universiteiten en mode-opleidingen. De Expert Kleurtraining en de Personal Stylist Training die ik verzorg zijn verrijkt met stof uit haar baanbrekende werk.

Al geruime tijd, sinds 2007 ben ik de enige Image Consultant in Nederland die door AICI is gecertificeerd. In 2021 is een aantal van mijn trainingen door AICI geaccrediteerd. Dat maakt ze uitermate geschikt voor startende en gevorderde image professionals. Want mijn trainingen zijn niet standaard. Ze zijn breed, diepgaand, speciaal, inspirerend, top!

Missie en visie van Image Companion

Image Companion richt zich op vrouwen met een drive om de wereld mooier te maken.

Ze leidt hen op tot creatieve en inspirerende image professionals
die werken met actuele methodes en moderne tools,
om hun klanten te adviseren en te empoweren het beste uit zichzelf te halen
door middel van een krachtige en authentieke uitstraling.

Geaccrediteerde trainingen

Intussen is een tweetal trainingen geaccrediteerd door AICI.

Mijn trainingsprogramma is erkend voor het Novice membership van AICI. Daardoor kunnen studenten die een opleiding volgen van 60 uur of meer, met 50% korting lid worden van AICI voor een jaar. En wie zich wil certificeren kan de opleidingspunten van de geaccrediteerde trainingen inzetten voor die certificering.

Kortom: Ambitieuze cursisten zijn hier aan het juiste adres om zichzelf stevig op de kaart te zetten als image professional.

AICI CEU Accredited Program

Mijn werk als Image Consultant:

Een impressie van mijn manier van werken

Communicatie en Leiderschapsontwikkeling

Verbale
Communicatie

Jezelf presenteren

Als adviseur ben je steeds jezelf aan het presenteren en aan het communiceren.

In het eerste deel van mijn carrière was ik logopedist. Ik werkte met kinderen, maar ook met volwassenen. Het gebruik van de stem heeft altijd mijn speciale interesse gehad. Die stem heeft heel veel mogelijkheden in zich; bijvoorbeeld om je enthousiasme uit te drukken.

Non-verbale
Communicatie

Wie congruent communiceert, wordt meer op waarde geschat

Communicatie gebeurt op zoveel manieren. Wie daar grip op krijgt, wordt veel effectiever. Kleine aanpassingen in uitstraling kunnen groot effect hebben.

Houding, kleurgebruik, kledingstijl, stemgebruik en omgangsvormen zijn middelen om de persoonlijke impact te vergroten. Al deze aspecten maken deel uit van mijn expertise.

Leiderschaps
ontwikkeling

Een relatief nieuw vak heeft schouders nodig

Naast het uitoefenen van mijn vak, vind ik het belangrijk dat het beroep van de Image Consultant op de kaart wordt gezet. Van 2017-2019 was ik International President van AICI.

Ook in Nederland ben ik betrokken bij de ontwikkeling van een AICI netwerk. Zo’n netwerk is van groot belang, aangezien Image Consultants veelal alleen werken.

Mijn studenten kunnen in een vroeg stadium participeren, en zo nog verder geïnspireerd raken.

Mijn eigen ontwikkeling

Je ziet wel dat ik ambitieus ben, als vrouw en als professional. De afgelopen jaren heb ik er een punt van gemaakt mijn eigen leiderschap, profilering en zichtbaarheid te ontwikkelen. Hier een impressie van de resultaten daarvan:

  • Sinds 2007 ben ik AICI Certified Image Professional, als enige in Nederland. Wereldwijd zijn er ca 100 Image consultants met deze certificering.
  • In 2011 werd ik gevraagd als Bestuurslid in het Internationale hoofdbestuur van AICI. Gedurende 4 jaar was ik verantwoordelijk voor het functioneren van 26 Chapters. Als bestuurslid heb ik een aantal belangrijke initiatieven ontplooid, waar nieuwe resultaten uit zijn voortgekomen.
  • In 2012 werd ik gevraagd om als een van de founding members van IITTI mee te helpen een internationale standaard voor “soft skills”, image en etiquette te ontwikkelen. Deze standaard wordt nu wereldwijd uitgerold.
  • In 2014 was ik initiatiefnemer van GewoonIK, een project om het zelfvertrouwen van meisjes (11-15 jaar) te bevorderen. Het project leeft in een aantal plaatsen in Nederland voort, en wordt uitgevoerd door collega’s.
  • In augustus 2015 ontving ik de AICI President’s Award 2015 vanwege drie initiatieven binnen de Internationale Organisatie gedurende mijn bestuursperiode, waardoor AICI verder kan doorontwikkelen, en aan belang kan winnen.
  • In januari 2016 ontving ik uit handen van de Vereniging Image Professionals in Nederland de Karin van Paassen VIP Award 2016 voor mijn structurele bijdrage aan het vak gedurende vele jaren.
  • In 2016 werd ik gevraagd als AICI International President (2017-2019).
  • Sinds 2017 ben ik een van de initiatiefnemers van een AICI netwerk in Nederland.
  • In juni 2020 ontving ik de Exceptional Leadership Award van de AICI International Board of Directors vanwege mijn langdurige bijdrage als bestuurslid en International President, en het initiëren en ontwikkelen van het AICI City Circles concept.

Interessant?

Wil je dat ik met je mee denk over hoe jij met dit vak aan de slag kunt?
Maak dan een belafspraak. Ik neem graag de tijd voor je.