Riet de Vlieger, aangenaam…

Riet de Vlieger, trainer
AICI Logo en CIP graphic
Image Companion licenced trainer

Het is november 1992.

Ineens woon ik in Alphen aan den Rijn.
Ver weg van Zeeland, waar in mijn logopediepraktijk heb moeten sluiten.

Ik besluit: Dit nooit weer!

Nooit meer een bedrijf dat gebonden is aan de plaats waar ik woon. Ik wil werk doen, dat ik in mijn rugzak kan meenemen, waar ik ook heen ga…

Nu heb ik een bedrijf dat ik overal ter wereld kan oppakken. En natuurlijk vanuit de plaats waar ik nu nog steeds woon: in Alphen aan den Rijn.

Geïnspireerd, veelzijdig en innovatief

Mijn naam is Riet de Vlieger

Ik ben creatief, veelzijdig en van veel markten thuis. Dat komt heel goed van pas in mijn werk als Personal Branding Coach en trainer. Bij Personal Branding gaat het niet alleen om hoe jij jezelf laat zien, maar allereerst om wie jij bent als persoon, binnen jouw werk, met al jouw eigenschappen en eigenaardigheden.

Als de enige licenced trainer van The Style Core in Nederland maak ik de trainingen van The Style Core beschikbaar in dit deel van de wereld in het Nederlands en Engels. Ik ben er best trots op dat ik mijn trainingen mag vormgeven rond hun content. En jij hoeft er niet voor naar de VS te reizen…

Sinds 2007 ben ik de enige Image Consultant in Nederland die door AICI is gecertificeerd. Intussen is een aantal van mijn trainingen door AICI geaccrediteerd. Dat maakt ze uitermate geschikt voor startende en gevorderde image professionals. Want mijn trainingen zijn niet standaard. Ze zijn breed, diepgaand, speciaal, inspirerend! Ik train je in de methodes waar ik zelf mee werk, voorbij de basics.

Missie en visie van Image Companion

Image Companion leidt vrouwen op tot creatieve en inspirerende image professionals
die werken met actuele methodes en moderne tools,
om hun klanten te adviseren en te empoweren het beste uit zichzelf te halen
door middel van een krachtige en authentieke uitstraling.

Geaccrediteerde trainingen

Twee trainingen zijn geaccrediteerd door AICI: Personal Stylist training en de Vakraining Image & Communicatie

Mijn trainingsprogramma is erkend voor het Novice membership van AICI. Daardoor kunnen studenten die een opleiding volgen van 60 uur of meer, met 50% korting lid worden van AICI voor een jaar. En wie zich wil certificeren kan de opleidingspunten van de geaccrediteerde trainingen inzetten voor die certificering.

Kortom: Ambitieuze cursisten zijn hier aan het juiste adres om zichzelf stevig op de kaart te zetten als image professional.

AICI CEU Accredited Program

Mijn werk als Personal Branding Coach:

Een impressie van mijn manier van werken

Communicatie en Leiderschapsontwikkeling

Verbale
Communicatie

Jezelf presenteren

Als adviseur ben je steeds jezelf aan het presenteren en aan het communiceren.

In het eerste deel van mijn carrière was ik logopedist. Ik werkte met kinderen, maar ook met volwassenen. Het gebruik van de stem heeft altijd mijn speciale interesse gehad. Die stem heeft heel veel mogelijkheden in zich; bijvoorbeeld om je enthousiasme uit te drukken.

Non-verbale
Communicatie

Wie congruent communiceert, wordt meer op waarde geschat

Communicatie gebeurt op zoveel manieren. Wie daar grip op krijgt, wordt veel effectiever. Kleine aanpassingen in uitstraling kunnen groot effect hebben.

Houding, kleurgebruik, kledingstijl, stemgebruik en omgangsvormen zijn middelen om de persoonlijke impact te vergroten. Al deze aspecten maken deel uit van mijn expertise.

Leiderschaps
ontwikkeling

Een relatief nieuw vak heeft schouders nodig

Naast het uitoefenen van mijn vak, vind ik het belangrijk dat het beroep van de Image Consultant op de kaart wordt gezet. Van 2017-2019 was ik International President van AICI.

Ook in Nederland ben ik betrokken bij de ontwikkeling van een AICI netwerk. Zo’n netwerk is van groot belang, aangezien Image Consultants veelal alleen werken.

Mijn studenten kunnen in een vroeg stadium participeren, en zo nog verder geïnspireerd raken.

Mijn eigen ontwikkeling

Je ziet wel dat ik ambitieus ben, als vrouw en als professional. De afgelopen jaren heb ik er een punt van gemaakt mijn eigen leiderschap, profilering en zichtbaarheid te ontwikkelen. Hier een impressie van de resultaten daarvan:

  • Sinds 2007 ben ik AICI Certified Image Professional, als enige in Nederland. Wereldwijd zijn er ca 100 Image consultants met deze certificering.
  • In 2011 werd ik gevraagd als Bestuurslid in het Internationale hoofdbestuur van AICI. Gedurende 4 jaar was ik verantwoordelijk voor het functioneren van 26 Chapters. Als bestuurslid heb ik een aantal belangrijke initiatieven ontplooid, waar nieuwe resultaten uit zijn voortgekomen.
  • In 2012 werd ik gevraagd om als een van de founding members van IITTI mee te helpen een internationale standaard voor “soft skills”, image en etiquette te ontwikkelen. Deze standaard wordt nu wereldwijd uitgerold.
  • In 2014 was ik initiatiefnemer van GewoonIK, een project om het zelfvertrouwen van meisjes (11-15 jaar) te bevorderen. Het project leeft in een aantal plaatsen in Nederland voort, en wordt uitgevoerd door collega’s.
  • In augustus 2015 ontving ik de AICI President’s Award 2015 vanwege drie initiatieven binnen de Internationale Organisatie gedurende mijn bestuursperiode, waardoor AICI verder kan doorontwikkelen, en aan belang kan winnen.
  • In januari 2016 ontving ik uit handen van de Vereniging Image Professionals in Nederland de Karin van Paassen VIP Award 2016 voor mijn structurele bijdrage aan het vak gedurende vele jaren.
  • In 2016 werd ik gevraagd als AICI International President (2017-2019).
  • Sinds 2017 ben ik een van de initiatiefnemers van een AICI netwerk in Nederland.
  • In juni 2020 ontving ik de Exceptional Leadership Award van de AICI International Board of Directors vanwege mijn langdurige bijdrage als bestuurslid en International President, en het initiëren en ontwikkelen van het AICI City Circles concept.
  • In 2022 ben ik benoemd tot Distinguished member van AICI.

Interessant?

Plan een afspraak in mijn agenda in voor het oriëntatie webinar over een opleiding kleur, styling, en/of image & communicatie.
Daarin denk ik ook met je mee over hoe je met dit vak aan de slag kunt in jouw leven.