Ben je toe aan een carrière switch?

Om eindelijk iets te gaan doen waar je blij van wordt? Professionals begeleiden om door hun uitstraling meer succes te hebben. Of mensen helpen met het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl. Met een opleiding Imago Styling zet je je eigen koers in.

Je signaleert een grote behoefte. Door je goede stijlgevoel doen vriendinnen en collega’s graag een beroep op je. Misschien heb je een achtergrond in de mode of als coupeuse of kleermaker, en ben je graag creatief bezig. Toch aarzel je om hier je beroep van te maken, want:

 • Je mist de onderbouwing van je advies en je loopt tegen de grenzen van je kennis op.
 • Je vraagt je af of kleding nou echt zo belangrijk is, om daar je beroep van te maken
 • Iets houdt je tegen om de stap te zetten om dit werk professioneel op te pakken.

Een goede opleiding Imago Styling geeft je zo’n grondige basis en stevige onderbouwing. Je leert veelzijdig en diepgaand verschil te maken voor mensen. Niet alleen voor een leuke fotoshoot, maar juist voor het echte leven, waar het ertoe doet. Maar waar vind je zo’n opleiding?

Je hoeft niet verder te zoeken…

Al sinds 2002 geef ik mijn kennis door in de vorm van opleiding, training en mentoring. Binnen Image Companion verzorg ik opleidingen Image Styling waarmee je jezelf een goede basis geeft. Ik breng je van waar je bent tot echte vakbekwaamheid. Alleen voor ervaring moet je zelf zorgen.

Goede en werkbare technieken, die gangbaar zijn binnen de branche of daarop vooruitlopen. Geen snelle trucs, geen half werk, maar gedegen en beproefde methodes, verzameld en ontwikkeld door studie en werken met veel cliënten. Door input van over de hele wereld weet ik als geen ander wat de trends zijn binnen dit vakgebied.

Gedegen Opleiding Imago Styling

De opleidingen die ik verzorg zijn diepgaand en volledig. Niet te vergelijken met korte, snelle, hippe en spetterende online trainingen die je elders wel tegenkomt. Juist, als je van dit vak je beroep wilt maken, heb je die grondige training en mentoring nodig, op jouw niveau. Zodat je vol zelfvertrouwen jouw eigen klanten straks de weg kunt wijzen.

Nader orienteren?

voorkom grootste fouten

Weten welke training het best bij jou past?
Doe mee met het GRATIS oriëntatie webinar en leer waar je op moet letten bij het kiezen van een opleiding: http://eepurl.com/cw2mp9

Flexibel

De aandacht die je verdient

De cursussen bestaan uit een beperkt aantal cursusdagen. In overleg zijn data af te stemmen. Als het nodig is hebben we tussendoor via e-mail of skype contact. Er is altijd een oplossing.

Kleine groepen

Begeleiding en mentoring

Groepen bestaan uit maximaal 4 of 5 personen. Daarmee is er gegarandeerd veel persoonlijke aandacht voor elke deelnemer: voor je beroepshouding, vakkennis, hoe je met klanten werkt.

Compleet en diepgaand

Met passie voor mensen

Imago adviezen kunnen grote veranderingen tot stand brengen. Daarom kan de opleiding Imago Styling niet kort en oppervlakkig zijn. Maar inspirerend, compleet en diepgaand.

In één keer goed

Eigenlijk bieden de opleidingen een basis en verdieping in één. Dat betekent onder meer dat je in eerstvolgende jaren geen bijscholing hoeft te volgen in dezelfde onderwerpen. Dat is best uniek. Daar komt nog bij, dat alle trainingen worden verzorgd in kleine groepen van maximaal 4 of 5 cursisten. Zo is er voldoende aandacht voor jou om de stof uitgelegd te krijgen zodat je het begrijpt. Houd rekening met een studiebelasting van ongeveer 6 uur per week buiten de cursusdagen om gedurende looptijd van een training.

Er komen tijdens een opleiding Imago Styling heel veel verschillende aspecten aan bod. ook onderwerpen waar je van tevoren niet zo snel aan denkt, maar die er wel degelijk bij horen. Zo breng ik je graag op ideeën hoe je vorm kunt geven aan je consulten en workshops, tot je uiteindelijk je eigen vorm daarin vindt. Ook komen dingen ter sprake die niet alleen belangrijk zijn voor de invulling van je vak, maar ook van je business.

Heb je eenmaal je opleiding afgerond, ook dan kun je aankloppen als je twijfelt, iets nodig hebt, of als er iets onverwachts gebeurt. Mijn belangrijkste doel is om goede vakmensen op de markt te zetten. Daar doe ik het allemaal voor.

Het huidige aanbod aan beroepstrainingen bestaat uit:

 • Curriculum Image Consultant (op HBO niveau)
  combinatie van de Vaktrainingen

  •  Image & Communicatie
  • Personal Styling
  • Expert Kleurtraining
 • Vaktraining Image & Communicatie
 • Vaktraining Personal Styling
 • Expert Kleurtraining
  (NU met twee systemen:
  1. Verfijnd uniek programma voor werken met individuele klanten. Je stelt zelf hun kleurenpalet samen. Deze training wordt gegeven onder licentie van The Style Core, het bedrijf van Carla Mathis)
  2. 10 kleurgroepen systeem voor snel werken en advies geven in groepen.
 • ImagoBasics® Compacte Kleurtraining ; in 3,5 dag leer je de basics van kleuranalyse en kleuradvies, bijvoorbeeld als je kleur aan je bestaande aanbod wilt toevoegen. Je kunt altijd later nog een Mastertraining volgen om diepgang aan je advies toe te voegen.
 • Zakelijk Succesprogramma, voor Image Consultants die hun bedrijf starten. Ook voor Image Consultants die meer uit hun bedrijf willen halen. We behandelen: doelgroep, productaanbod, webteksten, bloggen, presenteren, offertes schrijven en meer.

Blijf geïnformeerd

Wil je op de hoogte blijven van trainingen, opleidingen, studiedagen, startdata en overige relevante informatie?
Meld je dan aan voor de Opleidingen Nieuwsbrief. Deze verschijnt 4-6 keer per jaar.

Aanmelden Opleidingen Nieuwsbrief

Imagestyling in het Onderwijs

Voor het MBO ontwikkelde ik de ImagoBasics® methode met een boek, een online tool en materialen voor studenten en school. Meer informatie op www.imagobasics.nl

Je opleidingskosten aftrekken voor de belasting

In 2018 en 2019 mag je kosten voor beroepsopleidingen in veel gevallen aftrekken voor de inkomstenbelasting. Deze regeling vervalt waarschijnlijk met ingang van 2020. Wil je een opleiding doen? Stel het dan niet te lang uit. (Bron: https://financieel.infonu.nl)

Ben je ondernemer? Dan kun je kosten voor opleiding aftrekken op de winst van je bedrijf.

Mijn naam is Riet de Vlieger. Mijn hele werkzame leven al bezig met communicatie.

Wie investeert in een opleiding bij Image Companion, wil ik methodes aanreiken waarmee je voorbereid bent op de toekomst. Dat lukt niet met standaard trucjes of vaste hokjes. Ik heb ze allemaal gebruikt, maar ze werkten nooit zo goed als ik zou willen. Ik heb net zolang gezocht tot ik methodes vond, die flexibel zijn, maar toch makkelijk om mee te werken.

Met bovenstaand trainingsaanbod geef ik juist die methodes door. Kleur-, stijl-, en imago advies dat nauw afgestemd is op de eigenschappen van je klant. De eigenschappen van kleuring en lichaamseigenschappen. Maar ook van de manier van leven, het beroep, de verantwoordelijkheid, de smaak, de persoonlijkheid van deze specifieke unieke mens.

Dit is uiteraard ook mijn eigen manier van werken. Als die je aanspreekt, neem dan gerust contact met me op. Voor een opleiding, of een workshop of consult voor jezelf.

Riet de Vlieger, image consultant & trainer

Cursusagenda
Aanmelden opleiding
Aanmelden Op