• Zakelijk succes voor image professionals

“Hoe kom ik aan klanten?”

Dit vraag je je wellicht af nu je je opleiding net of bijna hebt afgerond. Je bent nu (bijna) image consultant, stylist of kleuradviseur. Je hebt de kennis die nodig is om dat vak op een goede manier uit te oefenen. Nu wordt duidelijk dat je als ondernemer aan de slag moet, en je eigen bedrijf vormgeven, je dienstenaanbod bepalen, een website moet maken, een huisstijl ontwikkelen,etc. Kortom: een bedrijfsplan maken

Een bedrijfsplan… waar begin je?

Er komt veel op je af als je dit voor het eerst meemaakt. Zelfs als je vanuit een baan in de zakelijk markt voor het eerst voor jezelf begint. Het voelt toch anders om je eigen diensten, en jezelf te verkopen, dan het product van je werkgever.

Daar komt nog bij dat je niet al je spaargeld wilt inzetten om een reclamebureau alles voor je te laten doen. Het komt dus op jou aan. Maar…. je hebt dit nog nooit gedaan. Waar begin je?

Als trainer van de hoofdvakken van het beroep image consultant hoor ik deze vragen al langere tijd van mijn cursisten. Het is een worsteling. Door deze kwestie stellen velen het ondernemerschap uit, en hoe leuk je opleiding ook was, het is jammer als gebrek aan kennis en support en een goed bedrijfsplan je zakelijk succes in de weg staat.

startup

Schuif het starten van je bedrijf niet voor je uit…

Zelf heb ik als ondernemer geworsteld om na de recessie mijn bedrijf weer tot bloei te laten komen. Ik heb diep geïnvesteerd in marketing. Met name door cursussen te volgen. Toch ging het pas echt werken toen ik begeleiding kreeg om van A naar B te komen. Met marketing nieuwe stijl. En dat is echt anders dan marketing 2010…

Pakt het slim aan

zoekwoorden SEO

Met name door de ontwikkelingen van het internet waar iedere ondernemer even groot kan lijken, zijn er speciale technieken nodig om gevonden te worden. Dat die technieken werken kan ik je laten zien aan de hand van mijn meest recente blogposts. Door gebruik van de juiste keywords in teksten die gelezen worden, kwam mijn meest recente blogpost binnen 2 weken op plaats 16 in Google.

Dergelijke technieken leer ik je niet in één dag; daarvoor is het geheel te complex. Maar in een periode van enkele maanden kan ik je een aantal slimme dingen leren waarmee je jezelf een goede start geeft op de markt. Met een productaanbod dat bij je past, en waar je trots op bent. Met een prijs die mensen bereid zijn te betalen. En gericht op een doelgroep die op je zit te wachten.

Wie zit er op jou te wachten?

Jazeker, er zijn mensen die zitten te wachten op jouw aanpak. Ze zijn er naar op zoek. Mogelijk denken ze niet meteen aan jou, of jouw diensten, gewoonweg omdat dit beroep nog niet volledig op waarde wordt geschat in de markt. We doen “iets met kleuren”. Dat wordt niet altijd serieus genomen. Dat heb je vast al gemerkt…

Het is jouw taak om de mensen die op jou zitten te wachten aan te trekken om hen vervolgens te vertellen over wat je voor hen kunt betekenen. Een website, je nieuwsbrief, netwerken, bloggen en spreken zijn allemaal manieren om met mensen in contact te komen. Maar dan moet je het wel goed aanpakken.

wie zit er op mij te wachten?

Zakelijk succes door de juiste stappen te zetten

De training Zakelijk Succes is een antwoord op de vragen die je als beginnend ondernemer hebt.

In het tweede halfjaar van 2019 bied ik een aantal korte trainingen/ workshops/ werksessies aan die je helpen bij het vormgeven van je bedrijfsplan en de ontwikkeling van je eigen zaak.

Het programma in 10 werksessies:

1. Business Creatie

De grote lijnen voor jouw bedrijf:

je drijfveren, wat je wilt bereiken in het eerste jaar, wat je wilt verdienen en wat je wilt omzetten. Hoe zou je dat kunnen doen? Alles nog heel grof, maar het is een goed begin.

Info/Aanmelden

2. Doelgroep definiëren

Met een specifieke doelgroep kun je specifiek zijn in je aanbod.

Onderzoek wat de mensen binnen jouw doelgroep zoeken, waar ze hulp bij zouden willen. Daarna creëer je een aanbod om hen op weg te helpen.

Info/Aanmelden

3. Een goede website

De eerste stappen op weg naar een eigen website.

Zet je website op om bezoekers aan te trekken met beproefde technieken Bouw vervolgens je website met of zonder professionele webbouwer.

Info/Aanmelden

4. Afbeeldingen & foto's

Zet niet domweg Google plaatjes op je website. Dat is verboden.

Leer welke bronnen je wel mag gebruiken, en hoe je tekst aan je foto’s toevoegt voor al je Social Media uitingen.

Info/Aanmelden

5. Presenteren zonder PowerPoint

Laat jouw presentatie SPREKEN!

Met Mindmapping voor structuur. Opbouwende tips en feedback op je manier van presenteren, zodat je boeiend en vol zelfvertrouwen kunt spreken voor groepen.

Info/Aanmelden

6. Presenteren met PowerPoint

PowerPoint is je vriend.

Gebruik beelden die ondersteunend zijn aan je verhaal. We behandelen je storyline, het vormgeven van je slides tot aan de presentatie zelf, inclusief de techniek…

Info/Aanmelden

7. Jouw Elevator Pitch

“… En wat doe jij?” Wat zeg jij dan?

We ontwikkelen samen een elevator pitch voor jou, waardoor anderen direct begrijpen wat je doet. Grote kans dat je daarna in gesprek raakt, en daar werk uit kunt krijgen.

Info/Aanmelden

8. Nieuwsbrieven & Mailchimp

Mailchimp is een online platform voor nieuwsbrieven (en veel meer).

Met de basisbeginselen van het programma zet je je inschrijfformulier en de eerste nieuwsbrief op. Voorlopig met een gratis account.

Info/Aanmelden

9. Bloggen

Voordat een klant voor jouw kiest, is het nodig dat hij je vertrouwt. Leer hoe je een blog kunt schrijven, editen, opmaken en SEO vriendelijk maken.

Schrijf een blogpost en bedenkt 20 titels voor de volgende.

Info/Aanmelden

10. Offerte schrijven

Hoe schrijf je een offerte? Hoe schrijf je een winnende offerte?

Tijdens deze werksessie krijg je alle handvatten en schrijf je je eerste offerte. Of werk je een bestaande offerte bij.

Info/Aanmelden

Hoe wil j