23 november is het International Image Consultant Day. Een dag om ons vak in het volle licht te zetten. Ons werk lijkt over oppervlakkige zaken te gaan, maar niets is minder waar.

Wat doet een Image Consultant?

Hier een informatief filmpje. Veel plezier!

#ImageConsultantDag

Het maakt echt verschil

Zelfs na bijna 20 jaar in dit vak ben ik nog steeds erg enthousiast over het werk. Een paar highlights:

  • Een vrouw die de stap naar de buitendienst niet kon maken, tenzij ze iets aan haar presentatie deed. Ik werkte 2 keer 2 uur met haar.
    • De eerste keer liet ik haar zien wat het effect is van kleine aanpassingen in keuzes.
    • Tijdens de tweede sessie zat er een andere vrouw voor me, een professional. Ze had alle adviezen ter harte genomen, en zoveel mogelijk toegepast. De tijd gebruikten we voor aanvullende informatie en om haar uitstraling verder te professionaliseren. Ze gaf een 10 voor het programma, en een 10 voor het resultaat. Missie volbracht.
  • Tijdens een workshop bij het vrouwennetwerk van een van de technische universiteiten adviseerde ik een jonge vrouwelijke professor over haar presentatie. Ze gaf aan, dat ze vaak te jong werd ingeschat, en dat mensen zeker niet het idee hadden dat zij professor was. We bespraken hoe ze het overwicht kon krijgen, passend bij haar rol: lichaamshouding, kleurgebruik, contrast, stemgebruik. Al tijdens de workshop was zichtbaar dat het werkte.
  • Een communicatie-adviseur was toe aan een volgende stap in haar presentatie. Ze wilde meer verantwoordelijkheid krijgen in haar werk. Ze bleek over een goede garderobe te beschikken, maar er was een wereld te winnen in hoe ze die ging benutten. We creëerden nieuwe outfits met spannende kleurcontrasten. Daarin zag ze er meer uit als een leider. Binnen een paar maanden had ze een functie die helemaal naar haar zin is.

Zelfvertrouwen en vervullen van je dromen

Zo zie je maar. Het werk van de Image Consultant lijkt over uiterlijkheden te gaan, maar uiteindelijk draait het om zelfvertrouwen, authenticiteit en het vervullen van je dromen.

Om gehoord te kunnen worden moet je eerst gezien worden. Jouw zichtbaarheid maakt dat je de erkenning gaat krijgen die je verdient.

En dat vind ik zo de moeite waard om een steentje aan bij te dragen…

 

Meer weten? Neem gerust contact met mij op.

 

Vind je het interessant om een Opleiding Image Consultant te volgen en zelf Image Consultant te worden? Lees dan hier verder >>

 

 

International Image Consultant Day