• Image Companion | Mastertraining KLEUR

Expert kwaliteit opbouwen

Ben je als kleuradviseur toe aan een volgende stap? Heb je behoefte aan meer kennis, meer diepgang? Omdat je merkt dat je huidige systeem, het systeem waarmee je bent opgeleid, zo zijn grenzen heeft….

Je bent aan het goede adres. De Mastertraining kleur is er voor jou, als je al een opleiding hebt gevolgd en enige ervaring hebt met kleuradvies geven. Het maakt niet uit of je met  4, 10 of 12 seizoenen werkt, of met een indeling in licht-diep-warm-koel-helder-gedempt, of met een computer ondersteund programma.

  • Wellicht heb je je afgevraagd waarom precies die kleuren in dat specifieke kleurenpalet zitten
  • Of zou je paletten graag los willen halen om er je eigen draai aan te geven, of een klant een paar tinten extra te geven

Je bent niet de enige bent met die behoefte…

Het Essential Colors systeem

Het Essential Colors systeem is ontwikkeld door Carla Mathis. De Master Color set bestaat uit 16 paletten, met 8-10 strips met daarop zorgvuldig geselecteerde stoffen. Tijdens een kleuranalyse creëer je zelf uit deze selectie een palet met precies die strips, die optimaal aansluiten bij de kleuring en de persoonlijke energie van de klant.

Sinds 2021 kun je de Mastertraining Kleur vaker volgen, namelijk telkens als ik een Expert Kleurtraining geef. Als je al een kleuropleiding hebt gevolgd stap je in halverwege de 2e dag van het totale programma, op het moment dat we een start maken met het werken met de Essential Colors Masterset.

Je volgt het programma in elk geval tot en met dag 6. Op de 7e dag wordt de training afgerond met een praktijktoets. Die is voor de Mastertraining niet verplicht. Echter, wil je het certificaat van de training behalen dan dien je te voldoen aan alle vereisten daarvoor: het huiswerk dient voldoende te worden gedaan, en de praktijktoets dien je ook goed af te ronden.

Het is een intensief programma. Je ontwikkelt een diep inzicht in kleur en de impact ervan op mensen. Door gedetailleerd te kijken en tegelijkertijd je intuïtie te benutten leer je hoe je tot een goed advies komt:

  • Een modern kleursysteem en gepersonaliseerde paletten. In 2021 is de Masterset volledig gereviseerd, waardoor hij nog mooier is dan voorheen. De werkwijze en indeling is overigens ongewijzigd gebleven.
  • Paletten verfijnen voor elke klant. Zo maak je elk kleurenpalet uniek, terwijl het toch eenvoudig blijft ermee te werken.
  • Theoretische onderbouwing èn gebruik maken van je intuïtie.
  • Training en mentoring
  • De training wordt onder licentie van The Style Core gegeven; je krijgt dan ook toegang tot exclusief origineel materiaal.

Essential Colors Masterset
Als je deze Mastertraining volgt, dien je de Essential Colors Masterset aan te schaffen of te lenen van iemand die zo’n set bezit.

In de brochure kun je zien wat een volledig startpakket, inclusief de Essential Colors Masterset, op dit moment kost .
Wat je al hebt, hoef je niet aan te schaffen.  Daarom overleg ik graag met je en doe ik je een persoonlijk aanbod.

Eerstvolgende Expert Kleurtraining / Mastertraining

Jij stapt in halverwege dag 2:

Locatie: Alphen aan den Rijn/ zo nodig gedeeltelijk online via Zoom

€ 1.395,00 excl btw en materialen

Mijn naam is Riet de Vlieger, certified image professional.

In 1999 begon ik in dit vak met een kleursysteem dat weliswaar op de 4 seizoenen was gebaseerd, maar met duizenden variaties daarop. In de jaren daarna zocht ik naar de onderbouwing. Waarom zit welke kleur in een palet? Het heeft 5 jaar geduurd voor ik daar achter was. Ik leerde het tijdens een van mijn vele nascholingscursussen bij Carla Mathis.

Door de Mastertraining kleur te volgen, ontwikkel je het inzicht om zelf invloed te hebben op de kleuren die je je klant meegeeft. Sterker nog: je gaat nooit meer afhankelijk zijn van vooraf geprogrammeerde kleursystemen. Je stelt zelf je kleurenpaletten samen, en leert kleurencombinaties maken die bijzonder en speciaal zijn voor je klant. Dat geeft je power en onderscheidingsvermogen. Dat maakt je tot expert.

Wil je zien hoe dat werkt? Maak dan een bel- of zoomafspraak met me. Of kom langs in mijn studio. Dan vertel ik je er graag meer over. Mail me een paar datumvoorstellen als je dat wilt.