Succesvol

Krijg je niet de carrière kansen die je wilt? En ben je minder succesvol dan je zou willen? Enig idee hoe dat komt? Mogelijk heeft het te maken met hoe je je profileert. Misschien ben je niet voldoende zichtbaar in je rol om succes aan te trekken.

Vrouwen in de techniek en wetenschap stromen nog steeds minder door naar hogere functies dan hun mannelijke collega’s. Als vrouw hebben we onszelf niet altijd op de eerste plaats staan. Zo zijn we niet opgevoed.

Daar komt nog bij dat het in ons land niet erg geaccepteerd is om reclame te maken voor jezelf . Het hoort niet, om aan zelf-promotie te doen. Je hoort het de mensen al zeggen:

 • succesvol zijn door zichtbaarheidGa maar niet naast je schoenen lopen
 • Praat niet over jezelf; dat doen wij wel als je weg bent
 • Verbeeld je maar niks
 • Doe maar normaal
 • Wie denk je wel dat je bent?

Al vanaf onze prilste jeugd leren we ons hoofd niet boven het maaiveld uit te steken. Maar intussen moest je wel je best doen op school, goede cijfers halen, zorgen dat je erbij hoort, succesvol worden, vrienden hebben.

Work SMART, not hard

Lekker tegenstrijdig allemaal. Gelukkig ben je intussen iemand geworden. Je bent geworden wie je bent, met je goede en minder aantrekkelijke eigenschappen. Met of zonder succes.

Misschien zie je anderen om je heen dingen voor elkaar krijgen die jij ook wel had gewild. Of het nu de felbegeerde volgende baan is, of op een bepaalde manier in de belangstelling staan. Waarom lukt het hen wel en jou niet?  Je hoeft echter niet de moed te verliezen. Jij kunt een dergelijk doel ook bereiken.

congressen bezoeken

Natuurlijk zul je moeten zorgen dat je aan de eisen voldoet: het vereiste diploma, de vaardigheid die verlangd wordt. Maar daarnaast heb je ook lef nodig, en handigheid in PR voor jezelf. Toch hoef je niet iemand anders te worden. Geen bla-bla-bla, loze beloften te doen van gouden bergen, geen gebakken lucht. Dat is helemaal niet nodig.

Anders succesvol worden met een niet-veel-gebruikte techniek

Riet de Vlieger, certified image professionalAls adviseur heb ik me de afgelopen jaren stevig verdiept in de non-verbale aspecten van Personal Branding. En dan speciaal gericht op vrouwen in de techniek en wetenschap, sectoren waar het percentage vrouwen nog ver beneden de maat is. Juist in dergelijke sectoren is Personal Branding een geweldig instrument om in the picture te komen.

Personal Branding is een manier een om jezelf te profileren, zichtbaar en vindbaar te zijn, jezelf in de spotlight te zetten, reclame of promotie voor jezelf te maken, op een heel elegante manier, waarmee je dicht bij jezelf kunt blijven.

 • omdat alleen op inhoud focussen niet voldoende is
 • omdat veel mensen binnen enkele seconden beslissen of ze je serieus nemen of niet. Je wilt zorgen dat anderen snel doorhebben wie jij kunt zijn voor hen, waardoor jij ook krijgt wat je wilt.
 • omdat de kansen die je zou willen wel beschikbaar zijn maar niet zonder meer bereikbaar, ook al ben je voldoende gekwalificeerd.

Er zijn ontzettend veel boeken geschreven over Personal Branding. Een aantal daarvan heb ik gelezen. Tja, het is immers mijn vak, en mijn interesse…. Dit zijn een paar goede om mee te starten:

purple cow | Seth Godin

Purple Cow, door Seth Godin. Een klein boekje, eigenlijk voor bedrijven, maar de manier van denken is ook relevant voor jezelf. Als pdf gratis te downloaden

stijl-van-succes150x214De Stijl van Succes, door Robert Willemsen. Willemsen deed veel (foto)onderzoek in Nederland naar redenen om mensen al dan niet te vertrouwen, of aan te nemen. (alleen nog tweedehands verkrijgbaar)

Opmerkelijke IK | Cees Harmsen

Opmerkelijke IK, door Cees Harmsen. Een grondig boek over de psychologische aspectenvan Personal Branding.

Sneller dan lezen en zelf doen: een webinar Personal Branding

Maar boeken blijven toch in zekere mate algemeen. Als je onvoldoende zichtbaar bent, kun je er heel veel over lezen, maar daardoor alleen word je niet zichtbaarder. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je iets gaat doen, waardoor het ander wordt. En er zijn heel veel aspecten bij betrokken. Waar moet je beginnen? Wat is voor jou een goede aanpak?

Om je te helpen daar een antwoord op te vinden, organiseer ik binnenkort een GRATIS webinar. Dit helpt je om op ideeën te komen hoe je het kunt aanpakken om zichtbaarder te worden.

Registreer je hier en verzeker je van een plaats

GRATIS Webinar
Personal Branding voor Professionals

De inhoud:

 • Personal Branding als tool: alles lekker op een rijtje
 • Technieken waarmee je jezelf krachtig neerzet
 • Je impact vergroten met eenvoudige strategieën
 • Concrete acties om de volgende dag al mee te beginnen
 • Beperkte groep, lekker persoonlijk
 • Aan het eind van de sessie gelegenheid om vragen te stellen

Praktische informatie van het webinar:

Het webinar wordt gehouden op donderdag 24 november 2016 van 16 – 17 uur. De inlog informatie ontvang je per e-mail.

Ik meld me aan voor het Webinar Personal Branding
2017-03-20T12:13:41+00:0014 november 2016|Personal Branding|0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.