Vaktraining Stijl2018-04-12T22:13:52+00:00
Brochure

Wil jij andere mensen helpen hun stijl te ontwikkelen?

Een mooi plaatje maken is makkelijk. Styling van mannen en vrouwen, privé en professioneel, vraagt echter om professioneel inzicht, vakkundige technieken en een deskundige persoonlijke aanpak. Mensen kleden voor de diverse gelegenheden in hun leven, passend bij hun lifestyle en smaak, is een complexe taak. Als je dat goed wilt doen, verlangt dat een grondige voorbereiding.

De Vaktraining Stijl: de basis voor veelzijdige stijladviezen

Je hebt een natuurlijk modegevoel, en vindt het heerlijk om je te verdiepen in mode, trends of make-overs. Misschien heb je een achtergrond in de mode of als coupeuse of kleermaker, en ben je graag creatief bezig. Of het is een carrière die je ambieert, en is het nu het moment om dat vorm te gaan geven.

Maar:

•    Je merkt dat je de onderbouwing mist en dat je tegen de grenzen van je kennis oploopt.
•    Je vraagt je af of kleding nou echt zo belangrijk is, om daar je beroep van te maken
•    Je hebt behoefte aan een goede en flexibele aanpak, waarmee je goed uit de voeten kunt.

Dan wordt het tijd om een goede opleiding te volgen die je de basis geeft die je nodig hebt. Zodat je met je advies veelzijdig en diepgaand verschil kunt maken voor mensen. Niet alleen voor een foto, maar juist voor het echte leven, waar het ertoe doet.

De Vaktraining Stijl is een leuke diepgaande training op HBO niveau*. De training is bedoeld voor wie op professionele wijze kledingadviezen wil geven. Ze is bijzonder geschikt voor stylisten, coupeuses, mode-adviseurs, personal shoppers en eigenaren van kledingzaken, en onontbeerlijk voor aspirant image consultants. De cursus verschaft je de achtergronden en kennis van het werken met klanten met verschillende behoeften en vragen.

*) Liever een training op MBO niveau: kies dan voor de Training Styling Technieken.

Stijl, een omvangrijk vakgebied…

Stijl heeft betrekking op alle vorm-aspecten van het uiterlijk, maar ook hoe je uitdrukking geeft aan je persoonlijkheid. De verbinding tussen binnenkant en buitenkant breng je via je persoonlijke stijl naar buiten. Maar stijl betreft bijvoorbeeld ook camouflage technieken en het creëren van een gewenste uitstraling.

Na het doorlopen van de Vaktraining Stijl:

  • heb je kennis over diverse lichaamseigenschappen en hoe je daarop met kleur, lijn, stof, model en accessoires kunt inspelen, zodat er een evenwichtig totaalbeeld ontstaat.
  • Weet je hoe je de persoonlijke stijlexpressie van mensen kunt onderscheiden en deze met en voor je klant kunt uitwerken.
  • kun je adviezen geven over het samenstellen van een garderobe, en hoe je die kunt opbouwen, uitbreiden en op peil houden.
Image Masters kwaliteitslabel
Meer informatie
Cursusagenda
Aanmelden

Het is mogelijk om het programma volledig op maat te volgen, met persoonlijke begeleiding, afgestemd op jouw eigen tempo. Cursusdagen op afspraak, zodat het nog beter inpasbaar is in jouw agenda en drukke of onregelmatige rooster.

Informeer naar de mogelijkheden

Mijn naam is Riet de Vlieger, certified image professional. Ik heb de afgelopen 18 jaar met duizenden vrouwen gewerkt aan hun persoonlijke presentatie. Het vinden van een persoonlijke stijl maakt daar deel van uit.

Als image professional ben je niet bezig met het maken van een mooi plaatje. Je doet wat je kan om je in de ander te verplaatsen, en van daaruit met oplossingen te komen. Met de technieken die je leert in deze opleiding kun je bij wijze van spreken op straat advies geven. Het is iets dat je altijd bij je hebt, waar je ook gaat.

Vind je dit interessant, dan maak ik graag een belafspraak met je. Mail even als je dat wilt.

Riet de Vliieger, certified image professional