• Image Companion Opfristrainingen

Bezig met Kleur?

elders een kleurtraining gevolgd en interesse in de Masterclass KLEUR?

NIEUW!

Opfriscursussen bij Image Companion

De reguliere opleidingen opnieuw volgen om je kennis op te frissen en te verdiepen.

Meld je aan voor een gratis strategiesessie om te onderzoeken wat voor jou de beste optie is.

Aanmelden strategiesessie (gratis en vrijblijvend)

Je hebt je opleiding kleur en/of stijl afgerond, en dan?

Bij het leren van een nieuw vak komt er veel op je af. Behalve dat je je nieuwe stof eigen moet maken en je bedrijf opzetten, maak je ook zelf een transformatie door. Na afloop moet je ook alles nog zo vormgeven zoals jij dat graag wilt, maar ook op een manier die voor anderen aantrekkelijk is. Geen kleinigheid.

Juist dan is het fijn als je dezelfde training nog eens kunt volgen. Je stapt op een nieuw niveau in, en bent in de gelegenheid om hiaten in je kennis op te vullen en je vaardigheid verder uit te bouwen. De stof komt nooit op dezelfde manier voorbij. Met andere deelnemers ligt het accent altijd net een beetje anders.

De opleidingen zijn ook geschikt als Mastertraining als je elders een kleur- of styling opleiding hebt gevolgd, en verdieping zoekt. Ik kijk graag samen met jou wat de optimale aanpak is in jouw situatie.

Hoe werkt het?

 • Je doet mee met de reguliere opleiding maar stapt pas in halverwege dag 2. Tijdens de eerste 1 ½ dag krijgen nieuwe deelnemers 100% aandacht en leren ze de basics. Als graduate kom je er vanaf dag 2 bij. Geen verspilling van je tijd.
 • Uiteraard geldt er een ander (aantrekkelijk) tarief als je de training voor de tweede keer doet.
 • Bij je inschrijving vink je aan dat het gaat om het opfrissen van de training.
 • Een gratis strategiesessie maakt deel uit van je toelating tot de training van je keuze. Zo kunnen we samen kijken wat je wilt, wat een goede aanpak is, en wat het van je vraagt in tijd en geld.

Condities:

Je kunt deelnemen

 • als de training voldoende deelnemers heeft
 • èn als er nog plek is.

Het maximale aantal deelnemers ligt momenteel op 4 personen. Als je een training wilt opfrissen, meld je dan vroegtijdig aan, zodat de eerste open plek voor jou is. Drie weken voorafgaand aan de training hoor je definitief of je kunt meedoen.

licenced program

A Opfrissen Expert Kleurtraining
met het Essential Colors systeem

Jij volgt 5,5 dagen van de Expert Kleurtraining. Op de 7e dag wordt de training afgerond met een praktijktoets. Die is voor opfrissen niet verplicht. Echter, wil je het certificaat van de training behalen dan dien je te voldoen aan alle vereisten daarvoor: het huiswerk is voldoende gedaan, en de praktijktoets is goed afgerond.

We behandelen het werken met de Essential Colors methode van Carla Mathis:

Je ontwikkelt inzicht in kleur en de impact ervan op mensen. Door gedetailleerd te kijken en tegelijkertijd je intuïtie te benutten leer je hoe je tot een goed en persoonlijk advies komt.

 • De theoretische onderbouwing om via kennis en intuïtie je af te stemmen op je klant, zonder je zorgen te maken of je het wel goed doet. De training geeft je een diep inzicht in kleur, waardoor je zelf kleuren voor je klanten kunt gaan kiezen en weet dat het goed is.
 • Werken met het moderne kleursysteem en de op je klant aangepaste paletten van het Essential kleursysteem. Je leert hoe je kleurenpaletten kunt customizen/verfijnen voor elke klant.
 • Gedegen training en mentoring door de enige door Carla Mathis erkende trainer in Nederland.
 • De Essential Colors Masterset heb je al in je bezit. In 2021 is een gereviseerde variant van het systeem uitgebracht, waarbij de kleuren op een andere manier zijn geordend. De indeling en werkwijze is echter ongewijzigd gebleven. Je hoeft dan ook geen extra investering te doen.

Eerstvolgende Expert Kleurtraining

Jij stapt in halverwege dag 2:

Locatie: Alphen aan den Rijn/ zo nodig gedeeltelijk online via Zoom

€ 499,00 excl btw en materialen

licenced program

B Opfrissen Personal Styling
met de Elegant Methode

Je volgt dag 2 t/m 6 van de Personal Stylist training. Op de 7e dag wordt de training afgerond met een praktijktoets. Die is voor opfrissen en verdiepen niet verplicht. Echter, wil je het certificaat van de training behalen dan dien je te voldoen aan alle vereisten daarvoor: het huiswerk is voldoende uitgevoerd, en de praktijktoets rond je goed af.

Tijdens de training gaan we de diepte in met op de klant afgestemde methodieken, waarmee je soepel kunt meebewegen met je klant. Het lichaam van je klant vertelt je wat het wil dragen in talloze opzichten. Jij leert de details van dat lichaam te observeren en adviezen te geven die logisch zijn voor je klant.

Opfrissen van de Personal Styling training.

Sinds 2020 geef ik deze training onder licentie van The Style Core. Dat houdt in, dat je ook als je de training voor de tweede keer volgt, de originele materialen van Carla Mathis (in het Engels) erbij krijgt: haar trainingsmap en beeldmateriaal. Inclusief een aantal onderwerpen die ik niet eerder heb behandeld. Sinds november 2021 is deze training door AICI geaccrediteerd.

 • Training onder licentie van The Style Core, Carla Mathis.AICI CEU Accredited Program
 • Observeren en luisteren op een diep niveau. Technieken gebruiken en toepassen in aansluiting op de kenmerken van het lichaam èn aansluiten op de meer verborgen eigenschappen van je klant.
 • Gedegen training en mentoring.
 • Door AICI geaccrediteerd programma

Eerstvolgende Vaktraining Personal Styling

jij stapt in op dag 2 van deze training

Start weer in januari/februari 2023

 

Locatie: Alphen aan den Rijn/ zo nodig gedeeltelijk online via Zoom

€ 599,00 excl btw en materialen

Leer het vak van een Pro

Mijn naam is Riet de Vlieger, senior image professional.

In 1999 begon ik in dit vak met een kleursysteem dat weliswaar op de 4 seizoenen was gebaseerd, maar met duizenden variaties daarop. In de jaren daarna zocht ik naar de onderbouwing. Waarom zit welke kleur in een palet? Ook over stijl had ik nog heel veel vragen. Het heeft ca 5 jaar geduurd voor ik de antwoorden op al die vragen heb gevonden. Ik kreeg ze tijdens een van mijn vele nascholingscursussen bij Carla Mathis. De diepgaande informatie, de werkwijze en wat ik leerde over mijn eigen stijl heb ik als een helend proces ervaren.

Door een na- of bijscholing bij Image Companion krijg je die inzichten ook. Hierdoor ben je in de toekomst niet langer afhankelijk van vooraf geprogrammeerde systemen. Je stelt zelf je kleurenpaletten en stijlboeken samen, precies passend bij de klant. Die kleuren en stijlaspecten stem je af op de hele persoon.  Je houdt rekening met de persoonlijke kracht, de energie en de lifestyle van de klant. Heel spannend… Natuurlijk vraagt het veel van je deskundigheid en vaardigheden.

Heb je interesse om een van bovenstaande trainingen op te frissen?
Maak dan een afspraak voor het intake-gesprek. Dan kijken we samen wat de beste oplossing is voor jou. Je kunt dit doen via het contactformulier.

Riet de Vlieger, image consultant & trainer
AICI Logo en CIP graphic
Aanmelden strategie sessie (gratis & vrijblijvend)
Aanmelden voor de training
Opleiding Kleur met Persoonlijk systeem

Opleiding kleuradviseur, personal stylist of image consultant volgen?

Kies zorgvuldig jouw methode.

Op zoek naar een advies voor jezelf?

Leiderschap op hakken
https://www.leiderschapophakken.nl