Brochure

Ben jij als kapper toe aan een volgende stap?

Mogelijk zit je al jarenlang in het kappersvak. Je basistechnieken heb je goed onder controle, maar soms merk je dat je iets mist.

Je hoort van collega kappers, dat ze steun hebben aan meer kennis over kleur, waar het gaat om het adviseren van je klant. Jij hebt je daar nog niet echt in verdiept, maar het prikkelt wel. Ook heb je behoefte aan kennis en vaardigheden op het gebied van make-up, maar echt een visagie opleiding volgen is weer een beetje veel van het goede. De basics leren is op dit moment voldoende.

Leer klanten te adviseren over haarkleur en make-up

Op verzoek van kappers heb ik deze training van 4 dagdelen ontwikkeld. Je ontdekt op een nieuwe manier welke kleuren voor haar en make-up bij je klant passen, en hoe je te werk kunt gaan om je klant te helpen de uitstraling te krijgen die ze graag wil.

De training Kleur voor Kappers behandelt:

  • koele en warme types herkennen op basis van hun huid- en haarkleur.
  • met eenvoudige hulpmiddelen bepalen wat de opties zijn voor je klant qua haarkleur
  • er achter komen, welk effect je klant wil bereiken met een nieuwe haarkleur, en vervolgens een gefundeerd advies te geven.
  • je klant make-up kleuren adviseren die goed aansluiten bij haar eigen kleuring.
  • een eenvoudige dagmake-up aan te brengen bij je klant; daarbij rekening houdend met de persoonlijke kleuring, en oogvormen.
Cursusdata
Meer informatie
Aanmelden

Mijn naam is Riet de Vlieger, certified image professional, adviseur en trainer.

Ik geef sinds 2002 professionele trainingen. Naast trainingen voor image professionals heb ik een training ontwikkeld voor kappers, speciaal op het gebied van kleur.

Met de technieken die je leert in deze training ben je in staat om een gefundeerd advies te geven aan een klant over kleuren voor haar en make-up.

Riet de Vliieger, certified image professional