Covid-19 zette me voor het blok. Mijn cursisten in de kleuranalyse opleiding konden van de ene dag op de andere hun technieken niet meer oefenen. Kleurenanalyse doe je nu eenmaal niet zo goed op 1,5 meter afstand. Ik bedacht daarom een nieuw plan en ontwikkelde een gloednieuwe tool om kleuranalyses op afstand te kunnen doen.

Het idee voor de OK-Tool was geboren.

Kleuren in huid, haar en ogen zie je het best als er voldoende licht is, en dat licht de juiste temperatuur heeft (niet geel). Het leek me niet eenvoudig om die goede omstandigheden te realiseren voor het beeldscherm. Het moest dus anders. Met een goede foto zou het wellicht moeten lukken.

Kleurenanalyse via een foto?

Foto’s zijn wel heel makkelijk te maken. Iedereen loopt met een camera op zak. Elke telefoon heeft er een. Maar hoe zorg je voor de juiste belichting, afstand en hoek? Met een goede beschrijving/instructie moet het mogelijk zijn om vrij goede foto’s van een klant te ontvangen.

Zo ging ik aan de slag. In juni 2020 lanceerde ik de eerste versie van het programma. Intussen heb ik software laten ontwikkelen dat ik in juni 2021 lanceer op de AICI Conferentie. Hier krijg je een impressie van hoe het werkt.

Kleurenanalyse – 10 kleurtypes

De OK-Tool is een Windows programma, dat werkt op basis van 10 kleurtypes. Als adviseur bepaal je tijdens je onderzoek het kleurtype van de klant: Is hij/zij een zomertype, lentetype, herfsttype of wintertype, of een van de tussenliggende kleurtypes? Wie ermee werkt merkt al snel dat een kleurenanalyse op het scherm heel goed kan. Heel prettig.

De klant en de kleuranalyse

De afspraak met je klant zelf is het leukste deel van het geheel. Die afspraak lukt prima via Zoom. Tijdens die sessie deel je de presentatie. Zo ziet hij/zij zichzelf met allerhande kleuren, net als in een live afspraak. Zo neem je de klant stap voor stap mee in het proces.

Na afloop stuur je de klant het kleurenpalet of kleurkaartje op. De training in het gebruik van de kleuren doe je op de voor jou gebruikelijke manier. Je moet alleen je voorbeelden digitaliseren.

Wil je kennismaken met de OK-Tool?

Klik hieronder op de knop om meer te weten te komen en de GRATIS Demo-versie aan te vragen. Die kun je lekker op je gemak onderzoeken en beoordelen of dit voor jou een goede volgende stap is. Om zelf met de OK-Tool te werken heb je een licentie nodig.

Meer informatie over de OK-Tool