Als ondernemer wil ik graag geld verdienen met mijn aanbod. Maar het is ook slim om aan de andere kant de kosten te beperken. Soms door over te stappen op een andere aanbieder; soms door meer opties te hebben. Neem nu je communicatie tools, je telefonie. De aanbieders proberen via dure reclamespotjes de kijker voor zich te winnen met aanbiedingen. Alsof “slechts € 69,00” zo goedkoop is. Zeker met een toestel in eigendom kun je voor een prikje mobiel bellen. Zeker als je met het buitenland belt, moet je opletten. Niet elk abonnement vergoedt bellen binnen Europa volledig…

Om mijn belkosten zowel binnen Nederland als internationaal binnen de perken te houden maak ik al heel lang gebruik van een aantal online communcatie tools, die ik graag met je deel. Ook maak ik regelmatig gebruik van diensten die groepsgesprekken / conference calls faciliteren. Als dat interessant voor je is, lees dan vooral verder.

Natuurlijk kun je bellen met Skype en Whatsapp, maar zakelijk kies ik liever voor professionele tools.

Internationaal en binnen Nederland bellen met Voipstunt
goedkoop internationaal bellen

Tegenwoordig kun je vanuit veel Europese landen bellen met je mobiel met dezelfde tarieven als in ons land. Maar ben je verder weg, of wil je naar buiten Europa bellen, dan kan dat aardig in de papieren lopen. Ik gebruik Voipstunt al jaren als ik op reis ben. Vanuit mijn hotel via wifi bellen met het thuisfront. Of een klant terugbellen, waar ik ook ben.

Na het aanmaken van een account stort je een bedrag, bijvoorbeeld € 10 + btw. Je krijgt dan 120 free days. Dat betekent bijna 4 maanden gratis bellen naar vaste nummers in heel veel landen, en in sommige landen, zoals in de VS ook naar mobiele nummers. Na de 120 freedays ga je je tegoed opgebruiken. Dat gaat meestal met € 0,02 per minuut. Alle tarieven zijn online op te zoeken.

Ik gebruik Voipstunt ook om op conference calls in te bellen. Lekker met mijn headset op. Dan heb ik mijn handen vrij. En met de app bel ik via Voipstunt met mijn mobieltje. Via wifi.

Web-Conferencing met Freeconferencecall.com

Met Freeconferencecall kun je groepsgesprekken voeren, online of via een telefoonverbinding. Wist je dat je met deze tool ook webinars kunt geven (tot 1000 deelnemers zelfs gratis). Als host kun je je scherm delen, of regelen dat iemand anders zijn scherm kan tonen. Het is mogelijk om alles op te nemen.

Freeconferencecall is ook geschikt om jezelf op te nemen, terwijl je iets vertelt bij je beeldscherm. Handig als je een online techniek wilt uitleggen en voordoen. Opnemen en opslaan. Daarna de link delen, en iedereen met de link, kan je filmpje bekijken. Als je dit vaak wilt gebruiken, moet je wel voor extra opslagruimte gaan betalen.

Zoom

Een ander veelbelovend video confencing platform is Zoom. Gratis voor 1 op 1 gesprekken met video en voor video conferencing tot 100 personen en een maximum duur van 40 minuten.

Ook de betaalde Pro-versie is de moeite waard, als je er regelmatig gebruik van wilt maken. Het platform biedt heel veel mogelijkheden voor het managen van je call. En dat voor € 13,99 per maand. Wil je het niet het hele jaar aanzetten omdat je het maar af en toe gebruikt? Dan zet je het abonnement alleen aan in de maand dat je het gebruikt. Van harte aanbevolen!

 

Zitten er communcatie tools bij voor je ? Probeer ze eens, en zie of deze tools je leven gemakkelijker en rijker maken.
Heb je ergens een vraag over, stel hem gerust.