Efficiënter werken, ook in 2018

Als ondernemer wil ik veel dingen zelf kunnen doen, maar wel op een makkelijke manier. Door efficiënter werken gaat de werksnelheid omhoog. Zo zijn er handige en slimme digitale tools, die ik al langere tijd gebruik. Die wil ik graag met je delen. Wie weet heb jij er ook wat aan…

Efficiënter werken, elke dag opnieuw

Fingertipsefficiënter werken met fingertips gratis software

Is het je wel eens opgevallen dat je heel vaak dezelfde woorden typt? Bijvoorbeeld je eigen e-mailadres, je postadres, en zelfs hele antwoorden op e-mails. Jaren geleden alweer maakte ik kennis met Fingertips. Een gratis programma, dat mijn leven heeft veranderd. In plaats van steeds weer dezelfde teksten te typen gebruik ik nog korte codes, en de teksten vloeien mijn scherm in. Ik roep ook programma’s op en open documenten en bestanden.

Het programma integreert met Outlook, maar ook zonder Outlook is Fingertips super waardevol.

 

Evernoteefficiënter werken met Evernote

Heb jij ook zoveel losse notities, op papier en in je computer? Dan wordt het tijd voor Evernote. Daarin sla je alles op dat je wilt bewaren of onthouden. Of het nu een link is, een folder, een foto, een tekstnotitie van een goed idee, of een geluidsfragment. Er zit zelfs een visitekaartjes app in. Zelf werk ik met de betaalde versie. Evernote zet gesproken taal om in geschreven tekst. Even oefenen voor het beste resultaat….. En alles is doorzoekbaarEvernote scant je handschrift waardoor je handgeschreven teksten doorzoekbaar zijn. Van notities maak je simpelweg een foto, die je in Evernote opslaat. Dan kan het losse briefje weg.

In mijn browser heb ik een app, waarmee ik dingen uit websites kan opslaan: een artikel, een vereenvoudigd artikel, een bladwijzer en een screenshot. Evernote maakt mijn leven aardig zorgeloos. Je kunt Evernote ook op je mobiel en je tablet gebruiken. Zo heb je overal toegang tot je notities.

 

Webtexttool voor do-it-yourself SEO

SEO voor je website en je blog kan flink wat tijd in beslag nemen. Dat was ook bij mij zo. De plugin van Yoast bracht al verbetering, maar echt ideaal vind ik die ook niet.

Toen ontdekte ik Webtexttool, een Nederlandse start-up, die een applicatie op de markt heeft gebracht, die je tips geeft voor het optimaliseren van je teksten terwijl je aan het schrijven bent. En recent hebben ze ook tips voor de leesbaarheid toegevoegd. Het is natuurlijk heel fijn, dat het bedrijf Nederlands is. Dan weet je ook zeker dat alles voor de Nederlandse taal is geoptimaliseerd.

Met webtexttool content makkelijk en snel SEO proof

Ik vind deze app echt een aanrader, ook al moet ik ervoor betalen… Hij zit als plugin in mijn website / blog. Hij volgt op welke plaats Google je website plaatst. Deze app gaat mee naar 2018….

Missinglettr50% korting gedurende 3 maanden

Missinglettr is een tool die uit een blogpost een aantal citaten selecteert, en die automatisch voor je deelt op Social media. Voor het publiceren kun je alles nog editen. Het werkt behoorlijk goed voor het Nederlands, op een paar kleine dingen na. Zodra alles staat ingesteld, wordt een serie berichten gepubliceerd:

  • op de platforms die jij wilt.
  • op de tijden die jij kiest.
  • verspreid over een jaar, of een andere periode als je dat kiest.

Dit is een tool die me heel veel tijd bespaart, en me al binnen een week meer likes geeft en mij hielp aan een dubbel aantal bezoekers op mijn site. Zeer de moeite waard dus (maar het is ook erg weinig moeite…)

Je kunt Missinglettr uitproberen met 50% korting gedurende 3 maanden.

 

Scribusscribus, gratis software - open source

Scribus is een Open Source programma, waarmee je gratis teksten en pagina’s kunt opmaken, bijvoorbeeld voor drukwerk. Er is een goede handleiding beschikbaar. Zelf heb ik Scribus gebruikt om mijn meest recente boek op te maken om de vormgever een idee te geven over welke plaatjes ik waar had gedacht.

Maar voor kleinere drukwerktaken biedt Scribus ook uitkomst. Zo is het heel eenvoudig om opgemaakte beelden om te zetten in CMYK bestanden, binnen de richtlijnen van online drukkerijen.

Jammer wel dat InDesign en Scribus niet echt lekker elkaars bestanden inlezen. Bij het klaarmaken van mijn laatste boek heb ik alles in concept in Scribus opgemaakt. Daarna heeft de designer alles nagemaakt in InDesign.

 

Efficiënter werken met online Bestandsbeheer

DropboxEfficiënter werken met Dropbox gratis software

Dropbox, wie kent het niet? Bestanden in de cloud bewaren, voor jezelf of voor het delen met anderen. Met de app kun je Dropbox mappen net als andere folders in je computer behandelen. Het verschil met andere folders is, dat alles synchroniseert met online opslag. Heb je dropbox ook op je andere apparaten (laptop, tablet, telefoon), dan heb je vanaf al die apparaten toegang tot je bestanden, waar je ook bent.

Via Dropbox online maak je ook makkelijk mappen aan die je met anderen kunt delen. Maar je kunt ook één bestand delen met anderen. Dropbox is gratis tot een zekere opslagcapaciteit. Wil je meer ruimte in de cloud, dan betaal je daarvoor.

 

Google docsEfficiënter werken met Google docs - gratis software

Ook google biedt de mogelijkheid om documenten in de cloud op te slaan. Net als dropbox te synchroniseren met je apparaten.

Ik vind Google docs heel handig om met anderen samen aan één document te werken. Onlangs zat ik via skype met iemand te praten. We hadden beiden een bepaald document open in Google Docs. We konden gelijktijdig het bestand bewerken. Google voorziet iedereen van een aparte kleur cursor. Je kunt dan ook precies zien wie wat aanpast. Geen verschillende versies meer: gewoon samen werken in het zelfde document.

Net als veel andere Google applicaties is google docs gratis.

 

Zit er iets voor je bij? Probeer het gewoon, en zie of deze tools je leven gemakkelijker en efficiënter maken. Heb je ergens een vraag over, stel hem gerust.